Live While We're Young - del 7

| Postat i: Live While We're Young

 

Ellies perspektiv

Jag gick ner för grusgången till vårt hus och fortsatte på trottoaren mot skolan. Jag drog fram den sista cigaretten från paketet och tände den med min röda tändare. Jag behövde köpa ett nytt paket... Hoppas bara att de inte bryr sig om åldern. Det gjorde de inte i en liten kiosk i mitt gamla område. Jag gick in i den lilla kiosken några 100 meter från skolan och gick fram till disken.

”One packet Prince” sa jag och drog fram pengar från fickan. Mannen bakom disken kollade misstänktsamt på mig.

Your ID please” sa han.

”I'm sorry, but I must forgot it in my apartment” sa jag och tittade ursäktande på honom.

“Okay, for this time” mumlade han och slog in något på kassan. Jag gav honom pengar och gick sedan ut därifrån med cigarettpaketet i min vänsterhand. Jag knäppte upp min jackficka, slängde det gamla paketet och ersatte det med det nya. Jag sneddade över vägen och gick in på skolgården. Jag satte mig på en av de ruttna bänkarna och väntade på Matt som inte kommit än. Jag drog upp min mobil och gick in på facebook. Jag läste igenom några saker som mina kompisar från Manchester hade skrivit innan jag fastnade framför Harrys ”inlägg” som han la upp för två minuter sen. Det var något från family guy som han hade skrivit om.Jag suckade och kommenterade; Harry, u'r really obsessed with Family Guy, u need to understand that Simpsons is better than Family Guy! ;) xx

Jag fortsatte att läsa igenom olika händelser tills jag kände en hand på min högra axel. Jag hoppade till och vände mig mot en flinande Matt.

”Not funny!” muttrade jag men kunde hejda att ett litet leende kröp fram.

”So, what's your idea?” frågade Matt mig och satte sig bredvid mig.

”I was thinking that...” också berättade jag min grymma idé. Matt gillade den också så vi bestämde oss för min idé. Vi sa hejdå efter 20 minuter och jag började gå hemåt.

Harrys Perspektiv

Det plingade till i min mobil, jag kollade och såg att det kom från Facebook. Jag gick in på facebook och det var bara Ellie som hade svarat som min uppdatering. Jag läste det och skrattade lite åt vad hon skrivit, hon skulle visst aldrig fatta att family guy är MYCKET bättre än Simpsons. Jag svarade inte utan la ner mobilen i byxfickan och vände mig mot tv:n igen.

Jag hörde dörren öppnas och stängdes inte långt där efter. Jag kollade mot hallen och såg Ellie komma in. Hon gick mot köket och kom sedan till mig med ett äpple i handen. Hon satte sig bredvid mig och började tugga på äpplet.

”What are you watching?”frågade hon och pekade mot tv:n.

”Big Brother” svarade jag.

Ellies Perspektiv

Jag satte mig ner bredvid Harry och kollade på Big Brother, men efter ett tag kände jag hur ögonlocken inte ville hålla sig uppe. Jag bestämde mig för att gå och göra mig i ordning. Jag gick in i badrummet och tvättade bort sminket, borstade tänderna och gick på toa. Sedan gick jag in i mitt och Gemmas rum och la mig i sängen och det tog inte lång tid innan jag somnade.

Jag drog på mig ett par svarta shorts och tog fram ett tajt lila linne som jag också tog på mig. Det var idag som jag och Matt skulle överraska Harry. Jag tog på mig lite smink och gick sedan ner till köket.

”Good morning” sa jag till Gemma som satt och halvsov vid köksbordet.

Hon mumlade något ohörbart till svar som jag inte kunde förstå.

Are you tired or what?” Frågade jag henne och skrattade till.

”Yeah, I feel like a zombie today” sa hon och lyfte sakta sin sked med yoghurt mot munnen. Då fick jag en lysande idé. Eller jag tyckte i alla fall att den var lysande.

”I can help you to wake up properly” sa jag med ett leende och tog fram ett glas som jag fyllde med vatten.

Please do that Ellie, I feel like I’m gonna fall asleep any se…” Längre hann hon inte förrän jag hade hällt glaset med kallt vatten rakt över henne. 

ELLIE! You’re gonna regret this forever!” Skrek hon och började jaga mig runt I köket. Jag skrattade så jag nästan kissade på mig. Hennes min när jag hällde vattnet över henne var helt sjukt rolig.

But I only helped you to wake up properly, just like I said!” Skrek jag samtidigt som jag rusade ut i vardagsrummet med Gemma tätt efter mig. 

Come here so I can hug you so you’ll get wet too!” skrek hon tillbaka.

“Not a chance!” skrek jag och slängde mig I soffan. Men det skulle jag nog inte ha gjort. För Gemma slängde sig rakt på mig. Hon droppade av vatten och hon skakade av sig så mycket hon kunde på mig.

”Stop it Gemma!” skrek jag men kunde inte undvika att skratta.

Never Ellie! You started this!” Skrattade hon fram och började kittla mig.

Hon slutade inte förrän jag skrek av skratt och vi slängde oss utmattade på golvet båda två och skrattade hur mycket som helst. Tills vi hörde någon som harklade sig i dörröppningen.

Ellie, Gemma, what is this?” Frågade Anne strängt.

“Uhm, sorry Anne. We just had some fun with the water. We will clean up everything” svarade jag med ett ursäktande leende och satte mig upp.

”Yeah, sorry mom” instämde Gemma och satte sig också upp ur sin lilla vattenpöl från hennes hår.

I really hope so. And this will not happend again, okay girls?”

“Okay” svarade vi båda I kör och tittade med ett litet leende på varandra medan Anne gick ut till köket. När vi äntligen hade torkat upp allt så insåg jag hur mycket klockan var. Jag hade lovat att träffa Matt en halvtimme innan Harry skulle dyka upp. Jag skulle vara där om en kvart.

”Shit!” skrek jag stressat och tryckte snabbt i mig en banan samtidigt som jag rusade upp för trappan där jag nästan krockade med Harry som var på väg ner.

Hey Ellie, take it cool! Why are you in such a hurry?” Frågade Harry.

Eh, I have to do some math before school with Ashley, I have to go now so we won’t go to school together today” mumlade jag och fortsatte snabbt upp för trappan. Jag ville inte att Harry skulle mitt ansikte för jag visste själv hur dålig jag var på att ljuga.

Ehm okay, good luck then!” Ropade Harry som fortsatte ner för trappan mot köket.

Jag skyndade mig upp till mitt rum för att plocka i alla läxor och drog några snabba drag med tandborsten och rusade sedan ner till hallen och knöt mina Converse. Sedan tog jag jackan i handen och började gå i snabb takt till skolan. Förhoppningsvis skulle jag inte bli så mycket sen.

 

 

 

 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: