Live While We're Young - del 2

| Postat i: Live While We're Young
                    
Jag stod framför spegeln i mitt och Gemmas rum och borstade mitt långa bruna hår. Om 15 minuter så skulle jag och Harry gå till skolan. Vad jag har hört av Harry så ska det vara en ganska bra skola. Han har berättat för mig vilka lärare som typ alla hatar och vilka lärare som är snälla och som de flesta gillar.
Jag la undan borsten och tog istället fram en necessär och började sminka mig med mascara, eyeliner, puder och lite concealer för att täcka ett par finnar. Jag drog snabbt fram ett par svarta tighta jeans och ett vitt linne. Till det så tog jag mina blåa converse och min skinnjacka.
När klockan slog 08.15 gick jag ner för trappan och mötte Harry i hallen som höll på att ta på sig sina skor.
”Hi Ellie, ready for school?” frågade Harry när jag kom fram till honom.
”Of course!” svarade jag glatt, stoppade ner mina nycklar i väskan och kollade så att jag hade med mig mina informationslappar. Vi ropade hejdå till Gemma, som började efter oss, innan vi stängde dörren och började gå mot skolan.

Harry öppnade dörren och ett gnisslande ljud hördes. Ett par blickar vändes mot oss när vi gick förbi dem.
”Where's the principal's office?” frågade jag Harry.
”There” svarade han och pekade mot en dörr till höger. Jag gick fram till dörren och knackade på. Jag hörde en röst som sa ”come in” så jag öpnnade dörren och steg in i det lilla kontoret. Väggarna var bruna och det luktade kaffe.
Jag satte mig på en stol mittemot rektorn.
”Hi, I'm Ellie Johnson, the new student here” började jag när rektorn hade suttit och glott på mig ett tag.
”Hello Elie, I'm Anna Edwards, but you can call me Mrs Edwards” sa hon och fortsatte sedan att prata om olika regler här skolan, hon gav mig mitt schema och sa vilken klass jag skulle gå i (som inte var Harrys) och en massa ointressanta saker som jag inte lyssnade på. Tillslut kunde jag gå därifrån med en skåpsnyckel och mitt schema. Min första lektion skulle börja om 10 min. Jag såg Harry stå med några andra lite längre bort så jag gick fram till dem.
”Hi Harry!” sa jag. Han vände sig om och log mot mig.
”Hi Ellie, did it went well?” frågade han. Hans kompisar hade tystnat och kollade på mig och Harry.
”Yes, but can you show me my locker?”
”Of course, what number?” frågade han.
”Ehhm, 254” svarade jag.
”Okey, this way” sa han och började dra iväg med mig åt ett håll.
”Here it is” sa han och pekade på ett rött skåp som var mindre än det jag hade i min gamla skola.
Jag låste upp och slängde in min väska och min jacka.
”So, when is your lunch?” frågade han mig när jag hade smällt igen skåpet.
Jag tog fram mitt schema och kollade innan jag svarade;
”12.30”
”Good, I'll meet you here so you can join me and my friends!” svarade han glatt innan han gick iväg.

När jag kom in i klassrummet så tystnade alla.
”Oh, hi, you must be Ellie Johnson!” utbrast läraren glatt.
”Yes, that's me” sa jag och log lite.
”I'm Mr Jacobs, your math teacher” fortsatte han. När jag hade presenterat mig för klassen så gick jag och satte mig på en tom bänk längst bak i klassrummet. Mr Jacobs hade gett mig matte böcker och uppgifter att jobba med under lektionen. Jag slog upp rätt sida och började räkna.
Lektionen gick långsamt framåt men när den äntligen var slut så skyndade jag mig ut ur klassrummet. Jag gick bort till mitt skåp och slängde in böckerna. Enligt schemat så hade jag 15 minuters rast nu. Så jag tog på mig jackan och gick ut och satte mig i solen. Precis när jag slagit upp dörrarna så kände jag cigarettrök slå mot mig. Jag kände hur jag själv blev sugen. Jag hade ju faktiskt cigaretter och hur farligt kan det vara med ett bloss bara? Jag gick bort till utkanten av skolgården där inte någon var och tände en cigarett. Jag kände hur nikotinet kom in i kroppen. ”Åh, vad jag har saknat det här” tänkte jag. Jag hade inte rökt på över en vecka men det var först nu som jag insåg hur mycket jag saknat det. Jag drog ett djupt bloss och kände hur lugn jag blev.
När det inte var mycket kvar av cigaretten så fimpade jag den och tog fram ett tuggummi innan jag gick in igen.

Harrys Perspektiv
Jag stod och väntade på Ellie vid hennes skåp med min kompis Matt. Tillslut såg jag hur kom ut från klassrummet. Hon vinkade glatt när hon såg oss och efter ett par sekunder var hon framme.
”Hi!” sa hon.
”Hi, so Ellie, this is my mate Matt, Matt this is my ”sister” Ellie” sa jag.
De hälsade på varandra innan vi begav oss mot matsalen. När vi kom fram så var det en ganska lång kö till maten. Vi stod och småpratade lite och tillslut kom vi fram. Mattanten slängde på någon fiskgratäng och potatis. Det såg inte så gott ut, men men. Vi gick och satte oss vid ett bord i mitten.
”How long have you lived here in Holmes Chapel?” frågade Matt Ellie.
”Just three days today” svarade hon och petade i maten.
”Aren't you gonna eat?” frågade jag Ellie.
”It looks like puke, so no...” svarade hon och ryckte på axlarna.
”Well, it doesn't taste like puke” lade Matt till och stoppade in en gaffel med mat i munnen. Hon kollade lite äcklat mot honom innan hon tog fram sin mobil och ägnade sin uppmärksamhet till den istället.

Ellies Perspektiv
”My lesson starts in ten so I need to go now, see ya!” sa jag och reste mig upp och lämnade min bricka vid disken. Sen gick jag till mitt skåp, hämtade min jacka och gick sedan ut för att ta ännu ett bloss.




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: